Hírek

Egy közösségi közlekedéssel kapcsolatos pályázatnak köszönhetően Siófokon felújították a buszöblöket, új buszvárók épültek, és jelenleg új információs táblákat telepítenek a város több buszmegállójában.

A fejlesztés a DDOP-5.1.2/B-11-2012-0001 kódszámú „Közösségi közlekedés fejlesztése a Balaton térségében” elnevezésű pályázat keretén belül valósul meg. Siófok Város Önkormányzata a Balatoni Integrációs Kft. koordinálása mellett Balatonmáriafürdő Község Önkormányzatával, a MÁV Zrt.-vel és a BAHART Zrt.-vel együtt nyújtott be pályázatot, melyben Siófok akadálymentes buszöblök kiépítésére, felújítására, buszvárók telepítésére, cseréjére, valamint információs táblák kihelyezésére vállalkozott.

Az akadálymentes buszöblök kialakítása, felújítása és új buszváró épületek telepítése már megtörtént, jelenleg az információs táblák kihelyezése, telepítése zajlik a város 5 helyszínén. A Semmelweis utca északi és déli oldalán a Kórházzal szemben, a Tanácsház utcán a Tesco és az FGSZ székház előtt, valamint a 65. számú út és a Semmelweis utca kereszteződésében a McDonald’s épületével szemben a nyugati oldalon korszerű, modern monitorokat telepítenek. A számítógépesített rendszernek köszönhetően mindig elérhető lesz az autóbusszal közlekedők számára a legfrissebb, aktuális menetrend.

http://www.sioport.hu/siofok-hirei/modernizalt-buszmenetrend