Hírek

A turisztikai szezonra megújul az egyik legkedveltebb dél parti üdülőhely, Balatonmáriafürdő központja. A Közösségi közlekedés fejlesztése a Balaton régióban címmel futó projektben a MÁV és a Volán mellett több tóparti település – Fonyód, Siófok, Balatonföldvár, Zamárdi, Balatonlelle és Balatonszentgyörgy - is érintett.

 A közel hétszázmillió forintos pályázati forrásból elsősorban az utastájékoztatási rendszert korszerűsítik: ez nem csak a vasúti, hanem az autóbuszos – s ami napjainkban még kuriózumnak számít – a hajózási információkat is tartalmazni fogja, feltüntetve az utasok számára az átszállási lehetőségeket.

 Balatonmáriafürdő vezetői a projekt által kínált lehetőséget a településközpont egységes arculatának kialakítására is felhasználják. Galácz György polgármester elmondta, hogy a tervezett munkálatokkal jól haladnak, s a kedvező időjárásnak köszönhetően már parkosítanak, füvet vetnek.

 - Balatonmáriafürdő jelentős közlekedési csomópont: a vasút ugyan meghatározónak számít, ám azon kívül számos buszjárat is indul településünkről. A vonattal érkezők itt szállhatnak át azokra az autóbuszokra, amelyek Marcaliba, Nagyatádra vagy Belső-Somogyba szállítják őket. Ezért is fontos a korszerű informatikai- kommunikációs eszközök elhelyezése. A projekt részét képezi még a vasútállomás épületének felújítása is – a mélyépítési munkák befejeződtek, a beruházáshoz szükséges összeget pedig a MÁV saját költségvetéséből biztosítja. Az eredeti tervektől eltérően ez év végén zárul a program.

Forrás: Balatoni Futár