Hírek

Bár a Közösségi közlekedés fejlesztése a Balaton régióban című projekt a tópart több települését is érinti, a leglátványosabb fejlesztésre Balatonmáriafürdőn kerül sor.

A több mint kétszázmillió forintos forrásból szinte teljesen átalakul a kedvelt üdülőhely központja.

 

Galácz György polgármester elmondta, hogy a kedvező időjárásnak köszönhetően különösen a mélyépítési munkák során szereztek némi előnyt – a kitűzött feladatok hetven százalékát már elvégezték. A vasútállomás átépítése, tatarozása ugyan csúszik – s ez némileg visszaveti a föld alatti munkákat – a projekt befejezéseként kitűzött határidő, azaz 2014. december 31. nincs veszélyben.

 

- A beruházás során nem csak a csapadékvíz elvezetését oldjuk meg - járdák épülnek, kerékpárutat alakítunk ki, s a virágos, parkos sétány is esztétikusabbá teszi a centrumot. Március második felében megkezdjük a köztéri bútorok elhelyezését, a takarékos és elegáns köztéri lámpák elhelyezése pedig folyamatban van. Balatonmáriafürdő napjainkban már nem csak közlekedési csomópont – turisztikailag is az egyik legvonzóbb településnek számít, s ennek megfelelően kell a környezetet is kialakítani.