Hírek

A 110 tonnás Nohab mozdonnyal két órán át különböző sebességekre felgyorsítva sikeresen lezajlott a vasúti aluljáró próbaterhelése.


Hajráznak a vasútépítők: június 13-ra, a nyári menetrend kezdetére át kell adniuk a forgalomnak a dél-balatoni fejlesztés első ütemét, Lepsény és Szántód-Kőröshegy állomások között. A napokban kiállta a próbát Siófokon a beruházás részeként épült Vitorlás utcai aluljáró – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A 110 tonnás Nohab mozdonnyal két órán át különböző sebességekre felgyorsítva sikeresen lezajlott a vasúti műtárgy próbaterhelése.

Zamárdiban együtt hajráznak a vasútépítők és az önkormányzat.Csákovics Gyula polgármestertől tudjuk: elkészült az új vasút-közúti csomópont, ezzel együtt a város központjában új központi teret tudnak kialakítani, immár az autóforgalomtól mentesen. Az önkormányzat 110 millió forintot szán a parkoló és rendezvénytér kiépítésére, előbbi heteken belül, utóbbi a nyári szezon végére készülhet el. Az új csomóponttal együtt 350 millió forint értékű e két zamárdi fejlesztés, a dél-balatoni vasút-korszerűsítés első, Szántódig tartó szakasza harmincmilliárd forintba kerül.

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/hajraznak-a-vasutepitok-kiallta-a-probat-az-uj-siofoki-aluljaro-612396