Hírek

Korszerűsítik több település vasútállomását és buszmegállóit Hatszázhetvenhétmillió forint uniós, illetve állami támogatással hamarosan megkezdődnek a balatoni közösségi közlekedést szolgáló fejlesztések.

Korszerűsítik a balatonszentgyörgyi vasútállomást, megújulnak a MÁV boglári, lellei, siófoki épületei, és a vasútállomások közelében lévő autóbusz-megállók, buszöblök, fordulók rendbetételére is jut majd pénz. Balatonmáriafürdőn és Fonyódon akadálymentessé teszik a vasútállomást, P+R parkolókat alakítanak ki, és térfigyelő kamerák vigyázzák az utasok biztonságát. Siófok vasútállomásán interaktív táblák is segítik majd a tájékozódást. Folytatódik a balatoni hajókikötők és vitorlásparkolók fejlesztése, csinosítása 2014-ben Füred, Tihany és Badacsony kikötőiben építenek ki korszerű utastájékoztatási rendszert.


A Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatóját arról kérdeztük, leállt vagy csak késik a két komp kikötővel és a két nagy hajóval együtt több mint hétmilliárd forintra taksált, az idei hajózási szezon kezdetére tervezett kompberuházás – nem rekedt meg, remélhetőleg a 2014 és 2020 közötti uniós tervezési ciklus projektjei között szerepel majd – válaszolta Halmos Gábor.


Forrás: Magyar Nemzet, 2013. december 07.

 

Megújult siófoki buszmegállók