Hírek

Nem tudták befejezni a pályafelújítási munkálatokat a dél-balatoni vasútvonalon, így jövő péntek estig érvényben marad a vágányzár.

Ezt a hírt a vasútépítést figyelemmel kísérők már várták: nem tudták befejezni a pályafelújítási munkálatokat a dél-balatoni vasútvonalon, így jövő péntek estig érvényben marad a vágányzár, addig még vonatpótló autóbuszok közlekednek Lepsény és Szántód-Kőröshegy állomások között – közölte a Mávinform pénteken. Eredetileg a harmincmilliárd forintos felújítás beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt közölte: szeptember 26-ig lesz vágányzár.

A Mávinform közleménye szerint „műszaki okok miatt” nem végzett a kivitelező. Nemcsak Lepsény és Szántód, hanem a Siófok-Kaposvár vonalon Siófok és Ádánd között is autóbuszok szállítják az utasokat. A vasúti pályát előreláthatólag jövő pénteken éjfélkor adják át a vonatforgalomnak mindkét vonalon.
A Mávinform megjegyzi: a folyamatban lévő fejlesztésnek, továbbá a Kelenföld és Székesfehérvár között már elvégzett rekonstrukciónak köszönhetően Budapest és Siófok között a korábbi 105-114 percről már az idén 80-89 percre csökken az utazási idő.
Természetesen majd ha levonulnak az építők és a tervek szerint október végén megtörténik az ünnepélyes átadás...

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/egy-hettel-tovabb-jarnak-a-vonatpotlo-autobuszok-631165