Hírek

Legalább egy hónapot csúszik az új siófoki aluljáró átadása. Június végére ígérték a dél-balatoni vasútfejlesztés első ütemének részeként elkészült új siófoki közúti aluljáró átadását, de ahogyan az ugyancsak újonnan épült zamárdi közúti-vasúti csomópont esetében, a kivitelezés itt sem sikerült elsőre hiba nélkül...

Az aluljáró műszaki átadásakor több hiányosságot is kifogásolt a siófoki városháza illetékese – értesült lapunk. Lengyel Róbertpolgármester megerősítette: olyan műszaki hiányosságokat állapítottak meg a kivitelezés elkészültét követő szemlekor, melyek pótlása nélkül a város nem tudja átvenni és üzemeltetni az aluljárót. Gond van például a vízelvezetéssel és a közvilágítással; ha most az önkormányzat így átvenné, a város pénzén kellene pótolni, javítani. – Csak ha minden hiányosságot megszüntetnek, akkor nyitható meg a forgalom előtt, reményeink szerint hamarosan – így Lengyel Róbert.

Érdeklődésünkre a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) nem kívánta részletezni a csúszás okát, Loppert Dánielkommunikációs igazgató annyit mondott: július végére, augusztus elejére várható az aluljáró átadása.


http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/del-balatoni-vasutfejlesztes-a-siofoki-aluljaro-sem-sikerult-elsore-619756