Hírek

Eonosok sürögtek szerdán az új siófoki aluljáró körül – közel már a megnyitása... Nemrég írtuk meg, hogy a dél-balatoni vasútfejlesztés keretében elkészült új siófoki aluljárót nem sikerült átadni a forgalomnak június végén, egy hónapos csúszás várható, mert a városháza nem vette át a létesítményt hiányosságokra hivatkozva.


A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) érdeklődésünkre megerősítette a csúszást, de annak indokait nem kívánta részletezni.

„Műszakilag végre rendben van, az E.ON-tól vár még a kivitelező egy dokumentumot és amint az meg van, elhárul a város általi átvétel és a forgalom előtti megnyitás utolsó akadálya. Erre július 20-a és 30-a között kerülhet reálisan sor” – írta Facebook-oldalára Lengyel Róbert siófoki polgármester. Ugyanott több helyi kommentelő is aggodalmaskodik, az egyik szerint az aluljáróból kifelé tartó autóknak nem lesz könnyű a megállás a jelzőlámpánál, a másik szerint a meredeken történő kihajtás télen, csúszós útviszonyok közepette is okozhat majd problémákat...

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/balatoni-vasutfejlesztes-megnyitjak-vegre-az-uj-siofoki-aluljarot-620467